Friday, June 8, 2012

kenangan

http://4.bp.blogspot.com/_UEEsnjqCDG0/TIn9dJeUjeI/AAAAAAAAA44/qOiqInlV838/s1600/me%2Bmyself.jpg 
ahaha.hye bloggie..
eh.eh.gamba raye 2 tahun lepas lah =PPPPP

aduyaiii.time flies.huhuhu.
and,rumah lame pon dh bertukar.dah renovate ^^
cepat sgt rasenye.mcm bru smlm beli baju merah ni ngn mummy..

cumanya kan,terfikir jugak
mase ni aku bru 19tahun
sekrang dah 21 tahun
betul ke? tapi knp aku mcm xmembesar je ek? =_="

aku rase, mcm xde perubahan ketara dlm mase 2 tahun ni
ade kot, mungkin aku je xperasan.
tapi,insyaALLAH..same2 la kita berubah ke arah yang lebih baik!
gambateeeee!!!!!

Thursday, June 7, 2012

Random thoughts..

" u might not be my first love, i might not be ur first love, but i promise u, u'll be my last and i'll love you till jannah, insyaAllah"

Whoever my future hubby to be.. That is what i want to tell you..
Ni sume random thought lepas bace novel selagi ade dia by aisya sofea! Mmg sgt meaningful..

Ok people..nighto..tido2..


- Posted using BlogPress from my iPad

Location:On air..

Wednesday, June 6, 2012

Baik hati..

Assalamualaikum WBT...

Susah sebenarnye nk dpt on9.. Sungguh terseksa jiwa dan raga, but tomorrow, i promise u cik bloggie.i'll update my blog with pictures of tun mahathir..aaahhh..
I'm eager to meet him tomorrow..xsabar rasenye jumpe idol dari segi kepimpinan ni..

Well bloggie. Tajuk harini adelah baik hati.
Baik hati itu perlu, kn sahaja perlu dilakukan, ia juga perlu berpada pada2..
Faham tak anak2 murid sekalian??? ;)

Kenapa aku ckp cmtu? Sbb, dlm kehidupan ni kita akan jumpe mcm2 jenis manusia.
Dan sepanjang hidup 21 tahun *ok.tuwe!* freak out kejap..
Aku boleh kate aku jmpe mcm2 jenis umat manusia xkire la bangsa ape sekalipun..
No offense ye kwn2.. Tapi, bg aku kwn yg berbangsa chinese, diorg sgt2 caring kalau kite ni kwn dia, tp dlm mase yg sme, diorg pon ade stigma dgn kita jugak.
Dari segi frenship, aku salute dgn kanak2 chinese..

Tapi, kwn2 melayu xkurang hebatnye, mereka slalu beri nasihat..slalu ade bile kita sedih.. Tapi kn, aku percaya semua tu dtg dr Allah, bila kita jage hubungan dgn Allah, automatik Allah akan jage kita dan kehidupan kita.. Sebab tu kita kne sentiasa doa dan bertawakal..

Aku ni jenis lembut hati, aku ni jenis manusia yg slalu ditindas umat2 manusia yg lain.
Org slalu mempergunakan kelemahan aku utk berkata tidak.. Akan tetapi, aku percaya ade sbb knp Allah buat jiwa aku dan personaliti aku sebegitu rupa..
Sebabnye, kalau benarlah aku ditakdirkan Allah utk menjadi seorg doc, makanye, aku ni blh dikatakan kuli d masyarakat.. Sbb u should be there whenever u r needed.. Faham risq? So, jgn merungut..haha..
Aku slalu rase mcm, aishhh..kalau la aku reti ckp xnak, kan ke bahagia..
Even bnde tu menyusahkan aku, aku sgup buat sbb nk jage hati kwn punye pasal..

Tapi as times goes by, aku dah reti blaja ckp tidak pada org.. Cume kdg2 masih rase bsalah atas tindakan sendiri.. Kdg2 aku pelik, mcm mane ade umat manusia yg xreti nk fikir perasaan org lain ehhh?? Yg suke2 hati menyusahkan org.. Tapi yela, what frens are for kan? Cume at least, kite kne jage hati dia kan..maku mmg xreti nk menyusahkan org..kalau aku menyusahkan org tu mksdnye aku thh desperate tahap garuda la tu.. Even dgn abg sendiri pon mls nk susahkan..baik gile kan??
Kalau duet habes, nk mintak kat family pon pikir due tige kali, dh tinggal sploh hengget bru tkial2 mintak..hadoiiii..susah2..

Ade la pros and cons dia kan.org yg suke menyusahkan rg ni bagos jugak, sbbnye dia jenis xtahu malu utk mintak bantuan kat org lain? Mcm aku ni, kalau kne campak dlm hutan, sgup bsusah sorg2, dh nk hbes nyawa bru nk mintak tlg agaknye..hahaha..

Tapi betul, good for those yg xmalu nk mintak tlg, sbb korg gifted with that personality, aku xblame sbb Allah ciptakan manusia tu jenis lain2.. Kalau sume mcm aku, mmg susah la kan.. Teringin gak nk jd xmalu, tapi, aku selesa je mcm ni.. Happy, as long as aku xsusahkan hidup org..

Moral of the story harini: sila jadi baik hati! Hahaha. Tapi ingat, mesti bpada2..jgn smpai menyusahkan umat Nabi Muhammad SAW yg lain.. Sekian..

Ok people, may Allah ease ur journey..adios amigos..


- Posted using BlogPress from my iPad

Location:D6101, KTDI, PPUKM

Monday, June 4, 2012

Outing on honeymoon week..

Assalamualaikum WBT...

Bloggie..hehe, penat ai harini sbb xdpt on9. Finally dpt gak on9 taw..iskkk..
Harini aku start posting public health a.k.a honeymoon posting.
Haha, hari ni aku ade kelas slame stgah jam sahaja, dan esok tiada kelas, hooooorayyyyyy!!!

Mcm langit dengan bumi dgn posting o&g tahu? Tapi xpela, org kate bsusah2 dahulu bsenang2 di hari tua..

Lepas kelas rushing ke library, org lain sebok nk bace buku, aku pulak gi pinjam novel, wahahaha..kejam kan??? Haritu pinjam 2, kalini pinjam 3..
Org kate, kita kne developed soft skill, so otak imaginasi aku berkembang dgn bace novel la kan..ngeh3..

Balik dari library, jah call ajak gi damansara.waaaa..habes la, kitorang shopping2 kat ikea ngn the curve.. Ok, kat ikea aku beli bende merepek2 tapi comelllllll banget!!! Tapi, xnak la cite psl tu kan, sbb habes melayang duet je.haha.ni lagi satu melayang duet, aku beli face mask dkt elianto.haha.gile kentang.. Mak bising, aku xjage muka mcm haritu, jadi muka mcm merah2.. So, skrg ni kne lebih strict dan jage muka dgn baik..












Haha.aku beli smpai 4 face mask, sbb target nk gune twice a week. So, insyaAllah, doa2 kan projek nk jage kulit dan kurus ni bjaye. Tadi timbang, bjaye turun 2 kg, tp tak tahu la permanent or sebab puasa kan..

Takpe2, still got time, bukan nk sgt reward pon, cuma sbb nak sgt ubah penampilan sbb bg aku bila kita syg diri kita, kita akan lebih confident sbb ape pon, kita kne syg diri kita dulu..sbb ni kan tubuh yg Allah pinjamkan kat kita.. So, kalau nk pulangkan biarlah dlm keadaan yg baik kan ;)

Ok people, penat sgt harini, lepas gi ikea tadi, aku rase mcm xsbr nk ade rumah sendiri, nk hias rumah chantek2.. Aishhh.. Cepatla keje, xsbrnye nk beli mcm2.. Nanti, kalau dh keje, nk chantekkan rumah family dgn brg2 ikea.hehe..

Alrite, may Allah ease ur journey guys.. Pray for me too.. Adios.

- Posted using BlogPress from my iPad

Location:IKEA, The Curve, Damansara

Sunday, June 3, 2012

Baby mama..

Assalamualaikum WBT..

Ni masalah org tgh excited tulis blog ye. Kalau excited smpai sehari 2 kali, kalau pemalas, stahun skali update bloggie.haha.

Blog ni aku still ingt, aku buat mase 1st yr, time reseat paper, adela cite disebalik pembikinan blog ni, so, that means aku start blog ni mase usia aku 19 kot..tahun 2010.. Ke mase 2009 ek? Haha. Xingt plak.. Tapi, ttp la mase belasan tahun, walaweyh..am i that old now?

Haish, dlu kanak2 rebina, sepupu2 aku tula, sume kecik cinonet je.skrg sume dh nk msuk skolah menangah.time flies so fast la weyh.. Mcm xpercaya je..

Aish.ok.enough of mukaddimah.ni sbnrnye nk cite, aku tgh tgk cite baby mama.filem universal studios.which bagi aku memberi msg yg sgt2 menarik.

Ok.aku xingt name watak, so aku bg nama dia cik ana. Cik ana ni blh katekan andartu la, dh 37 tahun, tapi xkahwin2. Dia slalu fail mse blind date, sbb ape? Sbb lelaki suke pmpn yg perfect, tp dia ni mcm workaholic, very2 honest and jujur, dan terbuka tntg diri dia. Jd laki, mane suke pmpn mcm tu kalau 1st jmpe dh macam2. Then dia decide utk buat IVF gune sperm donor. Tapi, end up sjadi sbb kate doc dlm cite tu, uterus dia bntuk t shaped, so, probability utk pregnant is one in a million. So finally, dia decide utk gune surrogate mommy.

Surrogate mummy dia ni, mcm psgn hubby and wife yg pelik. Diorg mcm mempergunakan pmn ni utk dptkan duit. Dia tipu pmpn ni kate dia preggy, sdgkan tak. But, mase hmpir2 nk kantoi, tgh ultrasound yg surrogate mommy ni punye la tkejut sbb dia btul2 preggy. Janin tu milik dia dgn hubby dia, bkn hasil surrogate cik ana. Jadinye, spnjg dia hamil tu, dia tumpng umah cik ana, mmg truk ah kne brainwash dgn cik ana.cik ana ni vice president dkt syarikt organic, jadi, dia mmg xbg lgsg mommy tu gune bahan chemical, mcm2 insiden yg korg boleh tgelak bile tgk. Dlm mse yg sme, mommy ni ajar cik ana utk clubbing and hve fun dgn life dia, sbb cik ana ni mmg sgt konservatif dan sgt klasik kot. Yg mommy ni pulak kaki clubbing. Tapi kan, in the end, mommy ni dapat pengajaran ape tau, dia mcm jadi seorg ibu yg sgt2 baik, dia berubah mcm 360 degree. Sbbnye, dia tpengaruh dgn cik ana.

Cik ana plak ter bercinta dgn sorg peniaga kedai air buah. And, tanpa sedar, mase mommy tu nk deliver baby, cik ana pengsan, and guess what, she's pregnant..
Eventhough its impossible, cik ana ttp pregnant. Haha. And mase tu mmg fikir yg script writer tu mmg hebat, sbb msg dia nk smpaikan mmg sgt2 bkensan.

Moral of the story. Kita tahu banyak bnde yg impossible kita nk buat, utk kita fikir, utk kita harap, tapi dgn izin dari Allah, everything can happen. Dengan izin Allah, semua bnde boleh jadi senang, org gumok boleh kurus (amin3) heheh.. Org miskin boleh jd kaya..mcm2 la.. Sbb tu, kalau kita ade lebih kat dunia ni, banyakkan memberi, sbb tgn yg memberi lebih baik dari yg menerima. The more we give the more we get. Sbb harta ni sume kepunyaan Allah, bila2 mase dia boleh tarik balik.. Sbb tu jangan kedekut.. InsyaAllah, yakinlah, yang semua bnde yg berlaku pasti ada hikmahnya..

P/s: nak menolong biarlah dengan hati yg ikhlas.insyaallah..

May Allah ease ur journey and my journey,see you next time ^^

- Posted using BlogPress from my iPad

Location:D6101, KTDI, PPUKM

Habuan berganda..

Assalamualaikum WBT...

Dah smpai KTDI after spending 1 day 1 night dekat my cousin's house in putrajaya..penuh korum, rasenye sume adik bradik ayah ade except my 2nd uncle.. Meriah dgn kanak2 juge, dan itu yg sgt seronok tu..

Worst case adelah, dgn banggenye sy telah tertinggal dompet dkt rumah..oyeahhhh..bangge x??? Tpakse lah mengharap belas dan ikhsan ibu.. Jumaat depan lepas ibu balik dr perak baru boleh amik kat melaka..
Sad story, mummy, daddy, abg tam, abg cik and kak nury akan ke sg siput meninggalkan adinda tersyg di HUKM berseorangan =_=" sedih kan.ckpla sedih...huk3..

Takpela..tapi, ade satu bnde best yg bakal berlaku..
Ibu ckp, kalau aku bjaye kurangkan berat until at least 50kg, by september, mummy will reward me with myvi by perhaps oct or november...
Wahhhh..terexcited taw aiii ;pppppp

Bayangkan myvi..yg comel itu..aish,tapi kalau viva pon ai ok je..haha..
Excited nk ade kete..tapi, xtawla daddy yg teramat protective kat anak pmpn dia yg the only ni bagi ke x nk bwk g KL..haha.in my dream.tapi xpe, i will survive..yeah yeahhhh..hehehe..

Ok.disebabkan reward yg bakal diterima cukup lumayan..aktiviti kuruskan badan peru lebih agresif..insyaAllah.. Bkn sng, tapi,yeah...gambateeee!!!!!

P/s: sometimes i wonder.kalaulah mase boleh diputar..kalau la aku boleh tune balik hidup aku, kan ke seronok..iskkkk..

Ok people, have fun. May Allah ease your journey.

- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Presint 17, Putrajaya