Thursday, August 5, 2010

all about pesta konvo..

ngee ^_^
setelah hari yg sgt3 busy berlalu,alhamdulillah..
dpt gak meng'update' my dear bloggie..hehe

PESTA KONVOKESYEN UKM ke-38
siapa2 yg x g lagi,WAJIB g! best nye..rambang mate dok sne.
hahaha.kalau nk shopping2.mmg syurga shopping la i can say.
 mila shopping baju.tapi,smlm xtaw nk beli ape.
and.bile jmpe ni smlm,tros teruja nk beli ^_^
"wish of love" ~ konon2 nk spread the love la ni =P
bargain ngn kakak tu smlm,xsgke,pujuk2 dpt jugak murah
lalala.mule2 2-2 perfume tu dye nk rm45 cmtu
last2 dpt gak rm40 ^_^ ok la kn.

and.smlm mase jage gerai klinikal.merasa jage sume tmpt
which at 1st,i thought kne jage pndftrn+flyers je ke.
dftr as 1st year kn.skali air tnye,apesal xbwk stethoscope?
ngee.
makin ok! dah xmenggelabah sgt bile buat kat org.
cholesterol strip pon xde membazir.mcm dah blh hafal procedure
smbey2 buat blh smbg2 ngn patient lagi.ok la kn ^_^
ramai jugak yg takut nk kne prick smlm,siap pndg2 blkg lagi.haha
aku sndiri pon volunteer nk jd org yg di'prick'
and.i end up menggigil sbb takut nk kne amek drh.hahahaha =P
ni antara gamba2 sepanjang hari konvo ^_^
haha.xde bnyk gamba best,tapi merasa buat semua =P
blood test.blood pressure.flyers.pendaftaran.
and.baru je blaja snellen's chart
ni kire nk check macam mane mate kita,ok ke x?^_^

and.overall.kesah ni sgt BEST! nk join lagi lepas ni..hehe
jumpe kakak buddy sy,kak ijan.jumpe prof.shahrir.
dah mintak maaf dgn kak ijan sbb xdtg.hehe ^_^

and.the most important quality yg sy belajar semasa gerai klinikal ni
CONFIDENT! PERAMAH! COMMUNICATION SKILL!
kalau kita menggelabah,patient pon ragu2
so.w'pun anda cuak.buat2 berani je ok ^_^

p/s: esok rase mcm nk buat slide show about AMSA ALERT!
w'pun da letak jwtn,tp bdk2 malay dok stigma kate AMSA=CHINESE
aku xnk bnde yg sme tjadi.aku nk sgt bdk2 malay ramai join AMSA
yelah.AMSA ni satu medan utk kita blaja how to handle a project
sbb yg lain2 xbnyk sgt exposure,unless yg kolej activity la
tu pon,job atas2 bnyk senior pegang.yg AMSA.walau 1st year
korg dpt blaja mcm2.please people! do support AMSA yehhh..
take care everyone..and,BELL! thanks sbb sudi teman esok buat announcement.

3 comments:

ezatlex said...

kakak.. saye nk join prog AMSA mcmne??

Chekofuad said...

Ada org slh eja stethoscope..haha

^risq_munirah^ said...

ezat: siyes ke nak? sgt3 dialu2kan nih ^_^

ad: err.cess.biarla,kamus bru nih.haha.adeh.segan japs =_="