Thursday, August 19, 2010

gaye penulisan..

maybe i'm not a good writer..sbb bkn penah tulis novel pon kn :P
tapi,somehow,i can differentiate
which is good.and.which is bad.

mgkin setiap org ade taste masing2 kn.
ade org pentingkan plot cerita novel tu bru beli mane2 novel
ade org pentingkan gaya penulisan writer tu sndiri
kalau dgr je writer tu kuar buku baru
SERANGGGG!!~
hahahaha ^_^

i have my own feveret writer.
bace buku drg mcm best gile.gelak ketawa.menangis.jiwang sorg2
(part yg ni sile abaikan..slalu brangan jd HEROIN tu :P)
some of my feveret writer mcm
hLovate.fauziah ashaari.anis ayuni.nasz.eury.siti rosmizah.
(novel siti rosmizah ni siyes BEST! do have a try)
mase dlu2.kalau dgr je fauziah ashaari nye novel.
damya hanna ke.tros nk g beli.
pastu masok zmn dgr hlovate tros rushing g kedai..

tapi lately,
aku lebih mementingkan cerita&gaye penulisan.
aku dah xbpe hirau sgt la writer.as long as it's funny+romantik a bit
(yg part jiwang xleh lebey2..kne ade touch up sket2 je ^_^ nanti ramai org kne nausea.hahaha)

and.the latest novel yg aku bace
which bru je habes few minutes ago.ade sedikit bad impression from me larh
4 me.plot story dye ok.BEST!
cume.i'm not really into gaye penulisan yg mcm gaye nk bwt lawak tahap bla bla.
bkn ape.kalau sket2 mcm hlovate tu kite mcm best la jugak nk bace
ni dah smpai the whole novel mcm tu je gaye tulis
aku amek mase agak lame nk habeskan
sbb sgt BOSAN gaye penulisan dye.
antara ayat2 dye yg aku xleh terima.buat lawak name mak dye
mak name mas.panggil Datin GOLD.pastu tmbh lagi fish kat blkg
i don't think it's necessary
sgt sceptical aku ni eh =_=" ehehehe.

tapi.kwn aku suke sgt.and sbnrnye.
mase novel tu dkt on9,aku rase xla seteruk tu penulisan dye
nampak sempoi n santai je
cume bile dibukukan ni,mcm xBEST!
tu beza novel english n novel malay.
kalau novel malay yg bru2 ni,ayat xde berbunga2 sgt mcm novel dlu
novel english,maintain! ayat dye berbunga
sbb tu,kalau org nk mengorat ke,nk luahkan perasaan ke
mesti gune bahase antarabangsa tuh ^_^

awak nmpk chantek sgt harini.
vs.
i love the way u dress today.

mcm.nampak beza kn.satu mcm direct sgt,
w'pun maksud nye same.tapi english sounds more interesting kn
entahla.pendapat masing2.
apepun bahasa melayu ttp bahase kebangsaan ^_^

p/s: mood hari ni: penat..
rosma menceroboh bloggie.dye xkasik delete post tu.hahaha
nakal sungguh bdk kecik sowg tuh =_="

5 comments:

kaynabintizainal said...

aku rase aku tau novel ape kau ckp nih. novel bini aku tomboy ke tu kan. aku x habes lagi bace nvel tu sebab pd aku die suck gile. menyesal bli novel mcm tuh. ntah hape2. haishhhh. sudahnye aku tgal je kat rumah tgu bile aku bosan gile babeng bru ngadap buke tuh. haha kejam.

tu opinion aku la. pd sape2 yg suke tu, lntak la kan. aku rase tertipu btul la kt org yg ckp best. haila haila. (ni sesi x puas hti ke ape? ahha)

^risq_munirah^ said...

hahaha.tawu xpe.bosan weyh.
cite dye ok,cume care dye tulis mcm what???? =_="

mule2 aku pon teruje sbb aku ikut cite tu kat on9.skali tgk buku dye,aku mmg HAMPA + KUCIWA la sng ckp.haahaha.

kaynabintizainal said...

yes. thats rite bae. the writer wanna tells us that that heroin isnt lesbian type. tp cara die create watak tu mcm that gurl tu lesbo. blakon jd guy, lyan pompuan mcm guy. what the.. haha. hello, aku bkn nk bce citer lesbo la. aku nk citer normal. :D

apehal aku emosi plak tibe2? weee~

^risq_munirah^ said...

hahaha.tawu xpe weh.
plg xley blah part yg blagak jd guy tuh.yg si azim,xhabes2 panggey albino.pastu mcm ngeng la care dye garap cite tu.
idea tu mcm,da bnyk skrg kn.mcm amek kesempatan jugak la.
thank Allah aku xbeli.aritu ade sdikit excited nk beli.hahahaha =P

taste kite sme kot.member aku teruja gile bace buku tu.aku pon xfaham apesal.hahaha.

emm.kinda emosional gakla.haha.sme jek kite.sbb BENGANG gile ok! haha.
ape novel best ko nk suggest kat aku weyh? aku dah xbleh nk agak cite pe best. tapi ad+iz ngn sweat sour mmg mantap! ^_^

kaynabintizainal said...

aah aku da ade da id+iz, dgn sweet sour. best doh. aku pling ske sweet sour. wahh mantop la si joe jmbul tu. wawawawawa

eh ade citer bru. antara benci dan rindu. mcm bes jerk. nnt nk cri wei. aku dah rndu gile kt novel ni. kmaruk. dah brape mgu xpgang novel. mati kutu aku. haishhhh