Wednesday, August 18, 2010

mengapa???

apa ada dgn C.I.N.T.A??
hahaha..saje suke2 buat entry pasal ni..sbb,entah =_="

setiap org ade ragam masing2 mase berCHENTA.
ade gaye masing2.sebab everyone have their own LOVE languages.
ade yg pntgkn quality time.ade yg pentingkan hadiah.
ade yg pentingkan sentuhan (sape blom kawen jgn eh :P)
and etc.etc.
1 thing 4 sure.sbg seorang PEREMPUAN..
yg mane,sukar utk difahami+dimengertikan..
ade bahasa dr kita yg sebenarnye membawa maksud yg lain..
ape tuuuu??

fine la.ade certain2 pmpn kn.bile marah sgt2..mule la
"kita break.jgn carik sy lagi"
tapi i'm really2 SURE.dlm hati korg tu..
"pujukla aku balek..aku tgh marah ni..janji jgn buat lagi please"
pastu mulela kat facebook tu
"*** changed from in a relationship to SINGLE"
then..mule la pasang lagu mcm2..

Rossa-Hati Yang Kau SAKITI
ku menangis..membayangkan betapa KEJAMnya dirimu atas diriku..

pastu ade lagi..lagu The Rain-terlalu indah
selamat jalan kekasih..manis yang berujung pedih
kisah yg sungguh terlalu indah..kini semua berakhir sudah..
broken hearted sungguh la namenye ni.
pastu kalau dlm blog ke facebook ke,entry sume anti-kapel jek..
aku xpercaya C.I.N.T.A..
"single is simple,couple make trouble"
haha.betul x?

CINTA itu sgt3 unik.walau ape pun pasangan anda lakukan
if and only if u really3 LOVE him/her.
NO MATTER what he/she does.what he/she says.
u accept them 4 what they are.

tapi problemnya adelah.kalau lelaki xfaham.
pastu,kalau drg btol2 tinggalkan korg..haaaa..MENANGIS xberlagu la jawabnye..
sbb tu.IF u really3 LOVE that person sooo much.
don't ever let him/her go.
setiap org pasti buat kesalahan.kalau x tu namenye dye ANGEL.
jadi,kalau bg korg,kesalahan tu masih blh dimaafkan.
as long as the LOVE is there.
4give them..
sbb.dlm perhubungan.TOLERANSI kn penting..
kalau ade 1 side buat something yg unacceptable.
BERBINCANG.kalau rase2 xmampu.then only let go..
EMOSI tu make sure dah stabil bile buat keputusan.
kalau tgh marah2 nk buat keputusan,please DON'T
sbb,i'm afraid u might REGRET..

sbb,abg tam penah ckp.
lelaki kalau blh,kalau dye dah btol2 syg 1 girl.
dye xnk BREAK lgsg2 dgn gurl tu..
time tu la nk uji ketabahan.kesetiaan.memahami ke x si dia tu.

and.w'pun sukar utk pmpn menerima.
lelaki dia hanya akn SETIA dgn sorg je pmpn..
the one yg dia CINTAI..
the one yg dia ingin MILIKI.
tapi at the same time,akan ade org lain yg dia SAYANG
which,bezanya,dia xde keinginan utk memiliki si dia.
it's a norma.lumrah hidup.
cume,susah sket la nk trime..btol x wahai kaum hawa?^_^

tapi.as long as his/her HEART belongs to us.
as long as DESTINY is with us.
TRUST them.if they're meant to be with us.
they'll be with us no matter how far they go
no matter how long u wait for him/her.
sbb QADA' dan QADAR Allah dah tetapkan.
"u just need to BELIEVE"
"sayangi mereka seadanya.hargailah mereka yg menyayangi anda."

6 comments:

akok.akok said...

we need to talk

mar said...

hehe..agree!!tp..sush jgk kn...org kita syg da org lain..mcm kita sayg sumthing tp dia bkn milik kita spnuhnya...susah tu..hehe..

^risq_munirah^ said...

akok: err.bkn kite slalu taking2 ke syg? ehehe.

mar: sgt stuju! dahla kita ni jenis kedekut ksh syg.hahahaha :P tapi yela.iA,cinta itu akan hadir satu hari nanti..cinta yg suci n tulus.kan?:D cume kne bnyk bsabar je..

f. said...

Risq kt cni je yg aku boleh komen.post lain pyh nk klik -_- nt klu on9 buzz la aku tau.hehe.miss u loads!! <3

ezatlex said...

klu dah berkenan n sayang sngt seseorg itu.. trus bwak jumpe parents..

klu nk berkawan.. biarlah diperkenalkn kpd parents dlu.. biar ibubapa tahu dgn siapa kita berkwn..

kerana kita masih kepunyaan ibu bapa..

n dgn inie akan timbulnye barier dlm diri(menjage diri).. n juga maruah masing2x juga dpt dipelihara..

nk bercinte mestilah kene pada tempat, waktu, n berlandaskn syara'..

agar sumenye selamat dari mula sehingga ke pelamin.. hehe

aBez hafizza said...

uhuk uhuk,,,wakakaa..