Thursday, September 30, 2010

sweet.happy.tired.

hello..salam 1 Malaysia.ahahaha ^_^
ok.hari yg sgt tiada kerja.sbb for the whole day i have NO..read carefully
N.O. classes at ALL..HAHA..
kpd insan2 yg ade kelas harini..sile jgn jeles yek ^_^

and.today.saye decide teman rosma g jalan TAR
dye kan nk jd pengapit utk wedding kakak dye kan
so..jenuh la kami dok pusing2 carik baju yg sesuai.
kami cari baju kaler cream.tapi plain.which SANGAT la chantek kan.
baju yg rosma pkai nanti.saye yg pilih.ngeee ^_^
mule2 mcm xjadi nk beli yg tu.but then,she end up buying that.
thankyou sayang.

mila pon ikot same tadi.siyes sgt seronok!!~
sgt lame taw xhangout same2.dlu xterase sbb slalu g lecture sme2 ngn drg
skrg.ktorg dah laen batch.jadi bile jumpe sgt teruja.
and.ape yg aku notice.aku gelak dgn sgt bnyk today.HEHE.
i just don't knw why.rindu sgt kat drg kot.
how i miss the time we sat together dkt lecture hall.
pastu mila tsengguk2.and.aku n rosma gelak2.HAHA.
pastu,bile mate aku mcm beruang kutub.layu gile.
pastu aku akan cari tgn rosma.tgn mila.konon2 salur smngt
bagi bangun balek.HEHE.i miss u guys!!~ :(

tapi,ade insiden yg sgt xbest harini.mase tgh2 jalan kat sogo tu
ade sorg pakcik,pkai serban jubah segala.alim btol
pastu dye hulur yg kad yassin ngn 3 qul tu kan.yg wane oren tu.
korg mesti penah tgk kan.kan.betul x? ^_^
pastu dye kate la derma ikhlas.derma ikhlas.
tapi gaye dye mcm memaksa.plus mcm menakutkan sgt2.
aku xde dwet kecik tym tu.drg pon.aku ckpla.
tapi aku dah kuarkan dompet.ade rm10.dye amek je rm10 tu.
pastu pulang balek kat aku rm5.aku mcm sgt hypnotize.
sgt takot.sampai rase mcm badan menggigil.
aku teros pegang tgn mila mase jlan.takotnye hanya Allah je tawu.

pastu,tgh kami jalan2 tu,lalu dkt kedai2 sane.
ade sorg pakcik ni,mmg mcm xberape betol la kan.
dye dok gosok2 tgn dye.pastu dye buat flying kiss kat ktorg.
aku mcm Ya Allah.i don't like this place.i hate this kind of insiden.
benci sgt!

and so.mase rosma dok belek2 baju.aku tros call mummy
thanks mak! uyah takut sgt time tu..
xtaw nk buat ape.and.mak pesan ape taw.
jgn lemah2.ape pon kne kuat! betul sgt!
kalau nk independent.xblh lemah2.xblh lembik2.
 sbb.hidup ni kne lalui macam2.kalau lembik.kite xkan kemane pon.
even aku pmpn.even fitrah pmpn lemah lembut.tapi dlm dunia skrg
aku sorg2 tanpa family.aku kne blaja buat sume bnde sendiri.
aku kne blaja utk tak cpt mengalah.xcpt mengeluh.

and.skrg ni aku mcm xtaw nk ckp ape.
kalau korg jmpe org yg mntk sedekah kn.fine.aku xkesah.
biarla kite derma ikhlas kan.tapi aku xrase perlu drg buat gaye mcm2.
pkai baju alim2 mintak sedekah.pade aku,serban dan jubah lambang ISLAM.
manela org xpandang serong.manela org xfikir mcm2 tntg agame kita.
yg mntk sedekah kat situ sume pkai baju mcm tu.serban segala.
knp?? itu aku xtawu..

aku faham.xsemua org hidup senang.aku tawu.hidup mcm roda.
tapi kan.aku penah kot,terdampar kat damansara.
xtawu mane arah.xtaw aku kat mane.aku nye nset bateri habes.
aku ckp baek2 taw ngn org kat situ.
kalau kite ikhlas.dan xde niat terpesong.insyaAllah.kerja kite mudah
org tu bantu aku.aku call abg aku.dan akhirnye aku say thanks.
dye siap ckp,xpe maa.kite 1 Malaysia kan.
sbb org yg aku pinjam tu org cina.baek sgt!

entahla.aku pon xtaw..pandangan masing2.
ade org ckp jgn layan je org mcm tu.sbb kite xtaw dwet disalur ke mane.
cm kalau kte tgk cite slumdog millionaire kan.
tapi,prinsip abg cik kan.satu je.
kalau nak bg.bg je.yg pntg niat kite baek.
ke mane org tu nk bwk dwet kite.itu urusan dye dgn Allah.
betul x? so.aku pegang pada prinsip tu je ^_^

semalam aku try pakai selendang yg dah lme beli
tapi jarang sgt pkai.and.rase mcm sgt best plak selendang tu.
so.aku buatla comparison pkai spec dgn xpkai spec.
sbb org kate muke aku nmpk lain.xpela.
so..mari jadi transformer.HAHAHA ^_^

p/s: ade budak merajok dgn saye.HEHE.
sorry sayang.xde niat pon nk bg kamu merajok taw.
aku ttp syg ko taw.tu je.ingat taw.
smpai bile2 pon aku ttp syg ko.sbb ur my sister,my friend and etc etc ^_^

2 comments:

YCL said...

ahaha...ngeri oh jumpa org cmtu. kalau rase lain macam tu, org kata jangan pandang mata diorg, nnti senang kena hypnotized. tak tau la betul ke tak, tp hati2 ye!~

p/s; bace entry ni tiba2 rindu kat korang dua!~ huwaaa~~~

^risq_munirah^ said...

thankyou weyh! AHAHA.lame kn xjumpe ko.
takpe2.lg stawun je pastu u'll be with us da ^_^

tula pasal kan kan.menakutkan weyh dok KL nih.iskk.kat indon ok x?