Friday, July 9, 2010

jgn gabra@gelabah..

al-kisah..
cik nazima ; seorg wanita bekerjaya yg berusia 23 tahun

pada suatu hari,
ibunya menjemput seorg rakan lama dr kelantan,untuk bertandang ke rumah
dlm pada bersembang2 itu,terbukalah kesah
anak teruna nya yg masih belum berpunya
hati tuanya berkenan sungguh dgn cik nazima..
lantas,membuat janji temu seterusnya
dgn niat utk membawa sanak saudara..untuk melihat cik nazima..

di hari yg dijanjikan..
ibu cik nazima menyuruhnya menghidang minuman kpd tetamu
almaklumlah,org dtg merisik kan..
setelah menghidang minuman..
beliau lantas menyalami,semua tetamu wanita..
(part ni surelah dye tgh tersengeh2 kan..malu =_=" haha..)

tiba masa utk menyalami maksu pihak lelaki
GEDEBUMMMMM!!!~ ^_^
(benjol2 merah kelihatan...)
ohh! spnjg2 menyalam org tuh,cik nazima angkut skali dulang gelas tu merata2..
skali mase nk cium tgn,dah berhantuk dgn dulang tuh..
awww.malu2!!~

setelah tetamu2 pulang..
ibu&ayah: yg kamu g angkut dulang tu knp?? adoiiihaii..
cik nazima : *sengeh2 cm kerang busuk*
ibu: diorang berminat dgn kamu,nanti minggu dpn dia bwk yg lelaki tu
cik nazima: haaahhhh??? *muke confuse*

HAHA.well.takdir penentu segalanya kan.
how messy the situation is pon,kalau dah takdir tersurat kan ^_^
kalau aku ade kat situ,sure dah gelak guling2
hehe..
(oppsssiee..hopefully xjd kat diri sndiri =P)

pengajaran buat sume:
jgn gabra2 bile kne merisik ngn mak mertua..
relax+cool..and show ur own strength..
bancuh air sedap2+masak sdp2
tackle hati mak mertua pon blh melalui perut taw..haha ^_^

cerita ni ikhsan dari ibu..tapi nama sebenar dirahsiakan lah ^_^
sile la amek iktibar yehh..hehe