Monday, July 19, 2010

full house..

ok! harini full house
sume 6-6 org ade kat rumah time lunch dan kami mkn sme2,bjemaah ^_^
sronok kn ;)

hari ni kelas smpai pkol 10pg je,pkol 2ptg bru smbg balek
since aku balek awl,sooo
JIMAT KOS..silela bwt adegan masak memasak ^_^
today's menu,kari ayam
mcm xpcaye je masak sndiri..as in,xde sape2 tlg lgsg2..
and,kali ni praktikkan ape mak penah pesan,nak kari sdp
kne masak rmph tu smpai garing
brula tawu,knp mak slalu patah2kan kayu manis
rupenye..bile tumis rempah tu..kayu manis mengembang =P
meletup2 kot =_="

and.tadaaaa...jah balek je rumah,ckp,waa.best!!~
bendi dlm peti ais ade,tp stahu aku xleh buh bendi dlm kari ayam
kalau kari ikan acceptable,bile xsure,so,xletak laa..

komen rosma:
sedap! mcm mak aku msk,blh kawin dah ni..haha
(kembang kempis jap =P)
hehe.

pastu,jah plak masak sayur kcg pnjg..
and.ade smbal tu aku mesin je campo2 bahan..
not bad! thanks ibu sbb ajar uyah masak slalu ^_^

bile full house,sronok sgt!
mkn berhidang..mcm a family
nasi (madi+mun msak) +kari ayam+sayur kcg+sambal+
AIR LIMAU KASTURI
(org kate baek utk jd kurus cepat..wahahaha =P)
sooo ENJOYABLE dok rumah ni ^_^

rumah ni takde bekas bnyk ye,jd tupperware je ade =P
ni la sayur kcg yg jah buat ^_^
gamba sambal resipi ibu ^_^

p/s: thanks rosma amek gamba..
kalau x,xleh upload dlm blog..haha =P
sape2 nk rase..meh r dtg rumah kitorang kat plaza RAH ni
tingkat sploh k @_@

2 comments:

khatizah said...

apsal smbal brketul2....

^risq_munirah^ said...

sambal ke mak?? hehehehe :P